Dagen är kommen, Ninni Schulman, ljudbok

Författare:Ninni Schulman

Uppläsare: Angela Kovács

Typ: Ljudbok, E-bok

Katagori: Spänning, Deckare

Ljudbok, Dagen är kommen – Ninni Schulman
Lyssna på en kort recension av boken

Lyssna på en kort recension av Dagen är kommen, Ninni Schulman

Ljudbokens handling (Dagen är kommen):

Dagen är kommen av Ninni Schulman är den sjunde och avslutande delen i Hagforsserien. Vi får återigen följa med poliserna Christer Berglund och Petra Wilander i jakten på en mördare i den lilla staden Hagfors i Värmland. Denna gång hittas paret Harry och Inga Tynning brutalt mördade i sitt hem ett par mil norr om Hagfors. Huset är i oreda och det saknas både pengar och smycken. Det äldre paret tycks inte ha några fiender eller ovänner, utan de har levt ett stillsamt liv tillsammans. Därför är polisens teori att dem råkat ut för ett rån som spårat ur. Även andra äldre människor i området har råkat ut för inbrott den senaste tiden vilket stärker teorin. Ju mer de undersöker saken, desto märkligare och obehagligare visar sig fallet vara. Journalisten Magdalena Hansson är tillbaka på jobbet efter en längre tids sjukskrivning och blir snart djupt engagerad i morden som skakar bygden. Med sin journalistiska förmåga tränger hon sig allt djupare in i fallet, kanske längre än vad som är bra för henne.

Tankar kring ljudboken dagen är kommen

 

Huvuddelen av berättelsen äger rum runt jul och nyår. De äldre paret Harry och Inga Tynning väntar besök då de ska fira jul tillsammans med sina barn och barnbarn. Tyvärr tar deras liv en brutal vändning när de hittas döda några dagar före jul. Detta tragiska dubbelmord för seriens tre huvudkaraktärer, poliserna Petra Wilander och Christer Berglund samt journalisten Magdalena Hansson samman för att lösa detta sista mordfall i Hagfors-serien. Mordhistorien kryper långt inpå lyssnaren då det är lätt att identifiera sig med personerna i den här berättelsen. Förutom det spännande polisarbetet får vi ta del av huvudkaraktärernas privatliv. Petra som känner sig ensam efter sin skilsmässa och bortgången av sin älskade hund. Christer som snart ska bli pappa och även måste handskas med den konflikt som uppstått mellan hustrun och hans mamma. Magdalena som är tillbaka på jobbet efter en längre tids sjukskrivning men upptäcker att tidningen går dåligt och måste gå ner i arbetstid. Berättartekniken fungerar lysande när den hoppar mellan de olika karaktärernas perspektiv. Man vet vem det handlar om när man lyssnar. Förutom de tre huvudkaraktärerna får man även ta del av dagboksanteckningar som dödsoffret Harry gjort, vilket gör att man lär känna offret mer. Ninni Schulman har skapat bra dialoger, komplexa karaktärer, intrig och miljöbeskrivningar. Hon skriver som vanligt med ett lättläst språk som bjuder på glimtar av humor. Som lyssnare sugs man in i berättelsen. Den sjunde och avslutande delen i Hagfors-serien är en spännande berättelse om utsatthet, botgöring och att till slut försöka försonas med sina livslögner. Säcken knyts ihop och boken bjuder på glimtar av vägen mot tänkbara framtider för våra huvudkaraktärer. Då det är den sista delen rekommenderas boken att läsas i den ordning serien är skapad.

Fler ljudböcker
Kokain ljudbok Pascal Engman

Kokain ljudbok av Pascal Engman 4.5 15h 32min 427 sidor Författare:Pascal Engman Uppläsare: Stefan Sauk Typ: Ljudbok, E-bok Katagori: Spänning, Triller, Deckar  Förlag: Bokmark förlag

Läs mer »