Ljudböcker topplista 2024

Vi har samlat dom bästa och populäraste ljudböckerna 

Bästa ljudböckerna topplista för 2024

Ljudböcker topplista med dom bästa ljudböckerna just nu. Detta är bara några av de fantastiska ljudböcker som finns tillgängliga för närvarande. Så oavsett om du letar efter en läskig berättelse, en komedi där man skrattar högt eller något helt annat, se till att ge någon av dessa böcker ett försök.

Innehåll

4.4
4.4/5

I Kokain får inspektör Vanessa Frank i uppdrag att lösa ett fall med höga insatser som involverar droghandel. I sin utredning måste Vanessa ta itu med korrupta tjänstemän, knarkkungar och hårdföra brottslingar.

Kokain av Pascal Engman ljudbok
4.1
4.1/5

Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur i deras bokcirkel vid namn polcirkeln där de turas om att välja bok som ska läsas och diskuteras. 

Liza Marklund polcirkeln ljudbok
4.2
4.2/5

100 procent av Anders Roslund – ett måste att lyssna på!

Då och då dyker det upp en bok som fullständigt slår en med häpnad. För mig är den boken 100 procent av Anders Roslund. Den här boken är en snabb och spännande thriller som håller dig i gisslan ända fram till slutet. Om du letar efter en bok som kommer att hålla dig vaken hela natten är detta den!

Ljudbok 00 procent anders roslund
4.1
4.1/5

Den saknade systern av Lucinda Riley är den sjunde ljudboken i succéserien De sju systrarna. I denna ljudbok får vi återigen stifta bekantskap med de sex adoptivsystrarna D’Aplièse som nu är på jakt efter den sjunde, saknade systern.

Den saknade systern – ljudbok Lucinda Riley

av Samuel Karlsson

4.4
4.4/5

De frigivna brottslingarna slår sig samman och börjar planera en rad hämndaktioner mot Jessica. Under ledning av Sergei utarbetar de en invecklad plan som kallas Dödsspelet. Spelets regler är enkla: Varje brottsling måste utföra en uppgift som kommer att skada Jessica på något sätt. Om någon medlem misslyckas kommer hela gruppen att straffas.

dödsspelet av Samuel Karlsson ljudbok
4.5
4.5/5

Skyddsängeln av Sofie Sarenbrant är del 9 i serien om Emma Sköld. Våren har kommit till Nacka och körsbärsträden står i full blom. Det vankas påsk men Emma Sköld, kriminalinspektör på Nackapolisen

kyddsängeln – Sofie Sarenbrant ljudbok
4.4
4.4/5

När det gäller skandinavisk kriminalromantik finns det få författare som är mer produktiva och välkända än Camilla Läckberg. Hennes romaner har sålts i miljontals exemplar världen över och hennes verk har översatts till över 40 språk.

En bur av guld, en ljudbok av Camilla Läckberg

 Av  Lars Kepler

4.7
4.7/5

Det har varit en lång väntan, men den nionde boken av Lars Kepler är äntligen här. ”Spindeln” fortsätter berättelsen om de karaktärer vi följt i flera år, som först introducerades i Keplers debutroman ”Hypnotisören” redan 2009.

spindeln lars kepler ljudbok

Av Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

4.7
4.7/5

Box är den första delen i serien om Vincent & Mina. I denna deckardebut får vi stifta bekantskap med polisinspektör Mina Dabiri på Stockholmspolisen som tillsammans med Vincent Walder, 

Box ljudbok – Camilla Läckberg & Henrik Fexeus
4.8
4.8/5

Det är aldrig lätt att börja om på nytt. När Charlotta Silverstake tvingas lämna sitt lyxliv på Östermalm har hon ingen aning om hur hon ska försörja sig själv och sina tonårsbarn.

Inte vilken håla som helst Barbara Kjellström
4.7
4.7/5

 Jag är så glad att Camilla Läckberg är tillbaka med en ny bok, Gökungen. Läckberg är en av mina favoritförfattare och jag tycker alltid om att läsa hennes böcker. Den här gången är hon tillbaka i Fjällbacka och två fruktansvärda händelser har skakat om staden.

Gökungen Camilla Läckberg ljudbok
4.9
4.9/5

Kriminalinspektör Maria Martinsson och hennes kollegor är tillbaka i Skuggläge, den tredje boken i den älskade Strindbergserien av Kristina Ohlsson. Handlingen utspelar sig i den vackra staden Hovenäset,

Skuggläge Kristina Ohlsson Ljudbok
4.8
4.8/5

Fans av skandinaviska kriminalromaner får glädjas! Kriminalinspektör Evert Bäckström är tillbaka i Leif GW Perssons  bok Kan man dö två gånger? Även om detta är den nionde boken i serien kan den läsas friståen

Kan man dö två gånger? ljudbok

 Av – Viveca Sten

4.1
4.1/5

Strax före påsk hittas affärskvinnan Charlotte Wretlind brutalt mördad i sin svit på Copperhill Mountain Lodge i Åre. Panik sprider sig i området och Daniel Lindskog och hans kollega Hanna Ahlander tar omedelbart tag i fallet.

Botgöraren ljudbok vivica sten
4.9
4.9/5

Bianca Kronlöfs roman Brev till mannen är en hjärtskärande berättelse om kärlek, förlust och förlösning. Trots sitt ämne är boken otroligt upplyftande och kommer att lämna läsaren hoppfull och inspirerad

brev till mannan
4.9
4.9/5

Kaninjägaren är en spännande och gripande kriminalroman av Lars Kepler. Den följer kommissarie Jonna Linna, som efter två år har släppts ut ur fängelset, när han tillsammans med Saga Bauer utreder mordet på Sveriges utrikesminister.

Kaninjägaren ljudbok
4.3
4.3/5

Spegelmannen är en fängslande psykologisk thriller av Lars Kepler. Den berättar historien om detektiven Joona Linna, som kallas in för att undersöka en mystisk brottsplats där en man brutalt har mördat hela sin familj innan han försvann spårlöst

Spegelmannen ljudbok lars kepler
3.7
3.7/5

När Faye återvänder till Stockholm står det snart klart att hoten är kopplade till hennes förflutna. Gamla bekanta från hennes barndom har dykt upp igen och hyser agg mot henne för att hon lämnade dem bakom sig. När hon går djupare in i mysterierna i sitt eget liv och i livet runt omkring henne, upptäcker Faye ett nät av svek, 

Vingar av silver ljudbok Camilla Läckberg

Av Yuval Noah Harari

4.7
4.7/5

Sapiens är en otrolig utforskning av hur människan har utvecklats från en liten grupp Homo Sapiens till den dominerande arten på jorden. Yuval Noah Harari  tar med lyssnaren genom olika stadier av människans utveckling, från de tidigaste jägar-samlar-samhällena till moderna civilisationer.

apiens ljudbok
4.7
4.2/5

Kallmyren, Om du är på humör för ett bra mysterium rekommenderar jag att du plockar upp ett exemplar av Liza Marklunds Kallmyren.

Kallmyren ljudbok
ljudböcker topplista

Populäraste ljudböckerna

Ljudböcker är en utmärkt underhållning för alla typer av människor. Ljudböcker kan lyssnas på nästan var som helst och när som helst. Ljudböcker är underbara att lyssna på hemma eller när man pendlar. Ljudbokstitlarna omfattar både skönlitteratur och facklitterära berättelser så det finns något för alla!

Vi har samlat dom populäraste ljudböckerna 2024 som vi på ljudbokia.se tycker är dom bästa.

Bästa ljudboken någonsin i Sverige!

Vilken är den bästa ljudboken någonsin i Sverige? Det finns så många  ljudböcker att välja mellan. Vår favoritljudbok på ljudbokia.se som vi vill kalla den bästa ljudboken någonsin är: Polcirkeln, Liza Marklund

Med så många människor som sitter fast hemma har ljudbokslyssnandet fått ett uppsving de senaste åren. Vad kan vara mysigare än att sätta sig i soffan med en bra ljudbok – och samtidigt njuta av litteratur? Den mest populära ljudboksgenren är mysterier och spänning.

Mannen utan öde är en av de mest fängslande böcker jag någonsin lyssnat på. Uppläst av Krister Henriksson Berättelsen följer Imre Kertész, en antihjälte som hamnar i Gestapos förvar under andra världskriget och tillbringar sin tid i fångenskap med att försöka inte bara överleva utan också bygga upp sitt liv igen efter att ha blivit söndersliten av kriget. Hans berättelse tar dig med i varje upptäckt han gör samtidigt som du behåller ditt intresse med fascinerande insikter om historiska händelser som formade den globala medvetenheten samt

Vilken är den bästa ljudboken?

Det är svårt att välja den bästa ljudboken eller bästa ljudböckerna eftersom det finns så många utmärkta valmöjligheter. Några av de faktorer som kan beaktas är dock kvaliteten på berättandet, själva berättelsen och de övergripande produktionsvärdena. Till exempel kan en ljudbok som berättas av en mästerlig berättare med klar röst och perfekt diktion vara en verkligt fängslande upplevelse. På samma sätt kan en ljudbok med en spännande handling och välutvecklade karaktärer också vara mycket underhållande. I slutändan är den bästa ljudboken den som uppfyller dina behov och preferenser.

Polcirkeln, Liza Marklund är en av dom mest populära och bästa ljudböcker som ofta hamnar i topp 3 i dom flesta listor. 

Liza Marklund polcirkeln ljudbok

Detta år kommer att vara fullt av spännande och nya ljudböcker att se fram emot under året.

ljudböcker har ökat i popularitet de senaste åren, det ser ut att bli ett bra år för ljudboksindustrin. Ett stort antal förlag släpper nya ljudböcker, inklusive klassiker, bästsäljare och dolda pärlor. Dessutom lanserar ljudboksplattformar nya funktioner som gör det enklare än någonsin att hitta och lyssna på ljudböcker. Så oavsett om du letar efter en fängslande thriller eller ett mysigt mysterium finns det säkert en ljudbok som är perfekt för dig. Med så många bra ljudböcker som kommer ut under året, ser det ut att bli ett spännande år för ljudboksälskare. Och vi på Ljudbokia.se ser till att alltid utse dom bästa ljudböckerna både månadsvis och årsvis.

bästa ljudböcker

Hur bedömmer man en topplista för ljudböcker?

När det gäller att hitta de bästa ljudböckerna finns det några saker du måste tänka på. Först och främst vill du se till att listan är sammanställd av en expert. Det betyder att de har läst och lyssnat på en mängd olika ljudböcker och har kommit fram till sin egen personliga lista av favoriter.

En annan sak att tänka på är hur ny listan är. Du vill inte slösa din tid på en lista med ljudböcker som inte längre är populära eller relevanta. Se till att listan är aktuell så att du vet att du får de bästa rekommendationerna.

Slutligen, ta en titt på recensionerna för varje enskild ljudbok på listan. På så sätt får du en bra uppfattning om vad andra tycker om boken och om den är värd din tid eller inte.

Försäljningsuppgifter är ett mått, men det finns andra sätt att bedöma kvaliteten. Här tar vi en titt på några av de faktorer som kan användas för att skapa en topplista över ljudböcker.

Berättelsens kvalitet är naturligtvis viktig – är historien engagerande och väl berättad? Berättarens och eventuella andra röstskådespelares prestationer är en faktir som spekar in ljudbokens lyssningsbarhet. Produktionsvärdena spelar också en roll – används ljudeffekterna och musiken effektivt för att skapa en stämning eller atmosfär? Detta är bara några av de faktorer som kan beaktas när du skapar en topplista över ljudböcker. Vilka andra faktorer tycker du är viktiga? Låt oss veta det i kommentarerna!

Här kan ni hitta en gratis ljudbok att lyssna på. 

Här finns dom bästa ljudboksapparna som Nextory och BookBeat.

Topplista 2022 ljudböcker