Bra ljudböcker! Här är våra tips för att hitta en bra ljudbok

Bra ljudböcker finns det gott om och om du väljer en välsorterad ljudbokstjänst kommer du inte att lida brist på  ljudböcker. Däremot kan det kännas svårt att veta var du ska börja. Det är med andra ord smidigt att få tips på bra ljudböcker för att hitta rätt bland alla möjliga ljudboksupplevelser.

dödsspelet av Samuel Karlsson ljudbok
ljudbok
Erik Carlsson
Dödsspelet ljudbok Samuel Karlsson

Dödsspelet Samuel Karlsson ljudbok 4.3 11h 5 min Författare:Samuel Karlsson Uppläsare: Gunilla Leining Typ: Ljudbok, E-bok Katagori: Spänning, Triller, Deckar  Förlag: Lind & Co (Ljudbok

Läs mer »
Kokain av Pascal Engman ljudbok
ljudbok
Erik Carlsson
Kokain ljudbok Pascal Engman

Kokain ljudbok av Pascal Engman 4.5 15h 32min 427 sidor Författare:Pascal Engman Uppläsare: Stefan Sauk Typ: Ljudbok, E-bok Katagori: Spänning, Triller, Deckar  Förlag: Bokmark förlag

Läs mer »
offermakaren ljudbok
ljudbok
Erik Carlsson
Offermakaren ljudbok Viveca Sten.

Offermakaren ljudbok av Viveca Steen 4.1 10 h 22 m Författare: Viveca Sten Uppläsare: Gunilla Leining Typ: Ljudbok, E-bok Katagori: Spänning, Triller, Deckar  Förlag: Bokförlaget

Läs mer »
Kallmyren ljudbok
ljudbok
Erik Carlsson
Kallmyren ljudbok Liza Marklund

Kallmyren ljudbok Liza Marklund 4.2 10 h 12 m 369 sidor Författare: Liza Marklund Uppläsare: Lo Kauppi Typ: Ljudbok, E-bok Katagori:Deckare & kriminalromaner (inom Skönliteratur) Förlag: Piratförlaget

Läs mer »
Spegelmannen ljudbok lars kepler
ljudbok
Erik Carlsson
Spegelmannen ljudbok Lars Kepler

Spegelmannen ljudbok Lars Kepler 4.3 167 34m 522 sidor Författare: Lars Kepler Uppläsare: Jonas Malmsjö Typ: Ljudbok, E-bok Katagori: Spänning, Triller, Deckar  Förlag: Albert Bonniers förlag

Läs mer »
Botgöraren ljudbok vivica sten
ljudbok
Erik Carlsson
Botgöraren ljudbok Viveca Sten

Botgöraren ljudbok av Viveca Sten 4.1 10h 40m Uppläsare: Gunilla Leining Författare: Viveca Sten Typ: Ljudbok, E-bok Katagori: Spänning, Triller, Deckar  Förlag: Forum Lyssna gratis

Läs mer »
Skuggläge Kristina Ohlsson Ljudbok
ljudbok
Erik Carlsson
Skuggläge Kristina Ohlsson Ljudbok

Skuggläge Kristina Ohlsson Ljudbok 4,9 15h 40m Uppläsare: Ludvig Josephson Författare:Kristina Ohlsson Typ: Ljudbok, E-bok Katagori: Spänning,  Deckare Förlag: Forum Lyssna gratis en månad Lyssna på

Läs mer »
Gökungen Camilla Läckberg ljudbok
ljudbok
Erik Carlsson
Gökungen Camilla Läckberg ljudbok

Gökungen Camilla Läckberg ljudbok 4.7 12h 32m Uppläsare: Katarina Ewerlöf Författare: Camilla Läckberg Typ: Ljudbok, E-bok Katagori: Spänning,  Deckare Lyssna gratis en månad Om Gökungen

Läs mer »
spindeln lars kepler ljudbok
ljudbok
Erik Carlsson
Spindeln Lars Kepler Ljudbok

Spindeln Lars Kepler ljudbok 4.7 19h 11m Uppläsare:Joona Linna Författare Lars Kepler Typ: Ljudbok, E-bok Katagori: Spänning, Triller, Deckar  Lyssna gratis en månad Lyssna på

Läs mer »
Ljudbok, Dagen är kommen – Ninni Schulman
ljudbok
Erik Carlsson
Dagen är kommen Ninni Schulman

Dagen är kommen, Ninni Schulman, ljudbok 4.8 16h 9min 562 sidor Författare:Ninni Schulman Uppläsare: Angela Kovács Typ: Ljudbok, E-bok Katagori: Spänning, Deckare Lyssna gratis en

Läs mer »

Vad är en bra ljudbok?

Något vi måste komma ihåg är att en person kan älska en ljudbok medan en annan tycker att den är för tråkig. Vi har alla olika smak och syn på vad som är en spännande och bra berättelse och vad som inte är det.

Bra ljudböcker har en berättelse som intresserar dig. Om du inte tycker om mord och skräck ska du inte satsa på däckare. Se istället på andra områden som kan ha storys som gör dig fascinerad och glad. Kanske vill du ha något som bara är fakta och kunskap om ett område du är nyfiken på.

När du läser ljudbok tips måste du betänka vem som säger vad i recensioner av talböcker. Bara för ett en viss ljudbok ratas är det inte säkert att du inte kommer att gilla den. Notera vad den som recenserar ljudböcker har för smak i övrigt så att du kan göra dig en bättre uppfattning av personens uttalanden om boken.

Bra ljudböcker just nu

När du ser på aktuella bra ljudböcker tips så rör det för det mesta nya lanseringar. Det handlar alltså om talböcker som är så pass nya att de inte har funnits som vanliga böcker särskilt länge. Om du tycker om att vara bland de första att läsa en ny ljudbok kan du absolut tjäna på att hänga med i lanseringar och tips för nyheter.

Lyssna på bra ljudböcker som du hittar här

Om du tycker om klassiker så kan du hämta inspiration från ljudböcker tips som har funnits online länge. Det fina med en ljudbok är ju att den inte kommer att bli omodern eller gå ur tiden. En bok är en bok.

Har någon spelat in en klassiker så kan du alltid höra den då det passar dig. Men missa inte att du kanske får gräva lite. Det finns fantastiska ljudböcker som inte står längst fram i skyltfönstret. Det här är bra ljudböcker som du tar med dig som mentala godbitar.

Den bästa ljudboken är inte sällan en klassiker som kombinerar en härlig berättelse med uppläsning av en person som läser så att storyn känns hela vägen in i själen.

Bra ljudböcker

ljudbok tips online

På nätet finns det många fina ljudböcker tips att få. Du kan till exempel läsa omdömen och recensioner av utvalda ljudböcker. Dessutom pågår det hela tiden samtal i forum om talböcker. Folk lämnar sina kommentarer i samtalstrådar och där ligger de kvar år ut och år in.

På så vis kan du hitta den bästa ljudboken baserat på vad folk har sagt över en längre tid. De bästa ljudböckerna finns registrerade i samtal online. Dessutom kan du hitta fina bloggar där du får tips om bra ljudböcker med lite mer information omkring handling och kvalitet på ljudinspelning.

Bokus lista på bra ljudböcker finns här

ljudböcker

Lyssna eller läsa böcker?

Att läsa böcker har uppenbara fördelar. Du kan styra hastigheten på din läsning, du kan gå tillbaka och läsa igenom avsnitt som du inte förstod första gången, och du kan naturligtvis markera avsnitt som du vill komma ihåg. Böcker är också generellt sett billigare än ljudböcker, och det krävs ingen särskild utrustning för att använda dem. Ljudböcker däremot är smidigt då du kan utföra andra aktiviteter smatidigt som du lyssnar till dem. Du kan till exempel lyssna medan du kör bil, lagar mat eller tränar. Och vissa människor tycker att de kan koncentrera sig bättre på en ljudbok än på en vanlig bok.

Så vad är bäst? Det beror på dina personliga preferenser och behov. Om du har mycket tid över och vill spara pengar är det förmodligen bättre att läsa böcker för dig. Men om du är ute efter bekvämlighet och vill kunna göra flera saker samtidigt, kan ljudböcker vara det bästa alternativet. Oavsett vad du väljer, lycka till med att lyssna eller läsa!

Vilken ljudbok ska jag lyssna på?

Oavsett om du letar efter nästa bra lyssning under en lång bilresa eller om du vill förflyttas till en annan värld under morgonpendlingen kan ljudböcker vara den perfekta lösningen. Men med så många alternativ där ute kan det vara svårt att veta vilket som är rätt för dig. Här är några saker att tänka på när du väljer rätt ljudbok :

– Vilken genre är du på humör för? Om du är ute efter en lättsam lyssning kan en komedi eller romantik vara perfekt. Om du är på humör för något mer spännande kan du prova en thriller eller ett mysterium.

– Hur lång är boken? Om du bara har kort tid på digatt lyssna, kanske du ska välja en kortare bok. Om du har mer tid kan du välja en längre bok.

– Vilken typ av berättare föredrar du? Vissa ljudböcker har flera berättare, vilket kan vara bra om du vill höra olika röster för olika karaktärer. Men om du föredrar en enda röst hela tiden, titta påberättarens eftertexter för att se om det finns någon som passar in på beskrivningen.

-Vilken författare tycker du om, här finns en lista på författare av ljudböcker

Med dessa överväganden i åtanke bör du kunna välja en bra ljudbok att lyssna på

ljudbokia.se