Ljudbok gratis-Prova gratis i 30 dagar

Prova olika tjänster gratis innan du bestämmer dig

Innan du bestämmer dig för en ljudbokstjänst är det en bra idé att prova olika alternativ för att hitta den som passar dig bäst. De stora aktörerna på ljudboksmarknaden erbjuder ofta ett brett utbud av böcker och välfungerande tjänster, men det finns en uppenbar nackdel: de fasta månadskostnaderna som du betalar för att använda tjänsterna.

För att testa att lyssna på ljudböcker utan att betala för en tjänst kan du utnyttja företagens kostnadsfria prövoperioder. Genom att registrera ett konto och påbörja din prövoperiod kan du prova på de olika tjänsterna och se vilken som passar dig bäst. En annan möjlighet är att använda bibliotekets egna gratistjänst för ljudböcker, Biblio. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill ha tillgång till ett brett utbud av böcker utan att betala en månadskostnad.

Prova en ljudbok gratis

Låna en gratis ljudbook

En Ljudbok kan vara ett fantastiskt sätt att upptäcka nya författare och böcker, men det kan vara en dyr affär att abonnera på en ljudbokstjänst. En fördel med en ljudbok är dock att det finns många gratisalternativ tillgängliga.

En av de enklaste och mest tillgängliga källorna för  att få en gratis ljudbok är biblioteket. Många bibliotek har börjat erbjuda digitala ljudböcker som lånas ut precis som fysiska böcker. För att få tillgång till dessa behöver du bara ha ett bibliotekskort och ladda ner bibliotekets app eller logga in på deras hemsida. Där kan du sedan söka efter tillgängliga ljudböcker och låna dem gratis i en viss tid, precis som en fysisk bok.

ljudbok gratis

Hur lyssnar man på böcker gratis?

En möjlighet är att leta efter en gratis ljudbok är på nätet. Det finns flera webbplatser som erbjuder gratis ljudböcker för nedladdning. Ett exempel är Librivox, en ideell organisation som producerar gratis ljudböcker från böcker som är offentlig ägande. Böckerna läses in av frivilliga och erbjuds sedan gratis till allmänheten.

Ett annat alternativ är att leta efter en ljudbok som är gratis för tillfället på plattformar som Audible, Storytel eller Nextory. Dessa plattformar erbjuder ofta en begränsad mängd gratis böcker som en del av en kampanj eller marknadsföring. Du kan också hitta gratis ljudböcker genom att registrera dig för en prövoperiod på en ljudbokstjänst eller genom att besöka förlagets hemsidor.

En annan källa för en gratis ljudbok är att leta efter podcaster som erbjuder ljudboksinläsningar. Många podcaster inom bokvärlden producerar avsnitt där de läser högt från böcker eller presenterar kortare historier.

Slutligen kan du också söka efter gratis ljudböcker på YouTube. Det finns flera kanaler som erbjuder gratis ljudböcker som du kan lyssna på direkt på plattformen.