Författare ljudböcker
Ljudböcker blir alltmer populära eftersom de är ett bekvämt sätt att lyssna på ljudböckernär du är på språng. Många välkända författare har gjort sina böcker tillgängliga som ljudböcker.
Här är bara några av de många författare som har gett ut sina böcker som ljudböcker:
Innehållsförteckning
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg är en av världens främsta kriminalförfattare. Hon debuterade 2003 med Isprinsessan och sedan dess har det kommit ytterligare nio delar i den älskade Fjällbackerserien. Med Faye-spänningsserien tog Camilla ett nytt steg i sitt författarskap och idag har hennes böcker sålt över 29 miljoner exemplar och finns tillgängliga i mer än 60 länder.
Liza Marklund
Liza Marklund är författare, journalist och förläggare. Hon är en av Sveriges mest framgångsrika författare, hennes böcker har översatts till 40 språk och sålts i 23 miljoner exemplar världen över.
Bianca Kronlöf
Bianca Kronlöf är en svensk komiker och författare. Hon har skrivit och medverkat i den prisbelönta serien ”Full Patte” och har även tilldelats Expressens satirpris ”Ankan”. Med komikergruppen ”Familjen Kaos” har hon spelat för utsålda hus över hela Sverige med två olika shower.
Lucinda Riley
Lucinda Riley är en författare som är mest känd för sina historiska romaner. Hon föddes 1965 i Drumbeg, Nordirland, och bodde där tills hon var fem år gammal innan hon flyttade till England.
Ninni Schulman
Ninni Schulman är en svensk författare som har sålt mer än 1 miljon böcker totalt. Hon började sin författarkarriär 2002 med sin första bok ”Kärleksbrev från en okänd”
Sofie Sarenbrant
Sofie Sarenbrant (född 30 oktober 1974) är en svensk kriminalförfattare. Hon har gett ut elva romaner, som alla har varit bästsäljare i Sverige. Flera av hennes böcker har översatts till engelska, franska, tyska, spanska och italienska.
Barbara Kjellström
Barbara Kjellström är en svensk författare som har skrivit många populära barnböcker. Hon är mest känd för sin bok Kulla-Gulla, som har översatts till flera språk och är älskad av barn över hela världen.
Stefan Krakowski
Stefan Krakowski är en svensk författare, skribent, kolumnist, podcaster och psykiatrisk konsult. Han har arbetat på SOS-International, med säkerhetsfrågor och analys på Försvarshögkvarteret och som svensk representant i kommittén för mänskliga rättigheter vid Europarådet i Strasbourg.
Lars Kepler
Lars Kepler är en pseudonym som används av det svenska författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Paret har skrivit åtta böcker i Joona Linna-serien, som har sålts i över 15 miljoner exemplar och översatts till mer än 60 språk. Innan de skrev under namnet Lars Kepler skrev båda Alexandra och Alexander var etablerade författare med flera romaner i bagaget.
Katarina Kieri
Katarina Kieri är född 1965 i Luleå, men bor numera i Uppsala. Efter att ha utbildat sig till fritidspedagog och arbetat som sådan i några år bestämde hon sig vid 25 års ålder för att gå i en helt annan riktning och satsa på skrivandet. Hennes första bok publicerades 1992 och hon har sedan dess etablerat sig som en populär och framgångsrik författare, både i Sverige och internationellt
Kristina Ohlsson
Vi presenterar Kristina Ohlsson, skandinavisk kriminalförfattare. Om du är ett fan av skandinaviska kriminalromaner är du förmodligen redan bekant med Kristina Ohlssons verk.
Leif GW Persson
Leif GW Persson är en världsberömd expert på brottslighet och polisarbete. Han har arbetat med Rikspolisstyrelsen och är idag professor i polisforskning. Hans arbete har bidragit till att forma vår förståelse av brottslighet och dess inverkan på samhället.
Viveca Sten
Viveca Sten är en svensk författare som är mest känd för sin serie kriminalromaner som utspelar sig i Stockholms skärgård. Sten debuterade 2008 med romanen ”I de lugnaste vattnen”, som följdes av bästsäljande serien ”Sandhamnsmorden”
Roslund är en av Sveriges mest framgångsrika och hyllade författare. Hans böcker har översatts till över 40 språk och sålts i miljontals exemplar runt om i världen
Henning Mankell är en svensk författare som är känd för sina kriminal- och mysterieromaner.
Han föddes i Stockholm 1948 och studerade teaterregi i Lund innan han blev författare.
Alex Schulman är en hyllad författare och journalist med en passion för att utforska djupet av mänskliga känslor. Han har skrivit mycket om ämnen som sträcker sig från personliga relationer till social rättvisa
Pascal Engmans författarskap har hyllats för sin förmåga att fånga och förmedla livets hårda verklighet på ett sätt som är både ärligt och tankeväckande.
Karlsson har fått mycket beröm för sitt skrivande och sitt arbete som chefredaktör. År 2016 tilldelades han det prestigefyllda priset Årets Båtägare av den svenska båttidningen Vi Båtägare för sina insatser för branschen
Lars Rambe är en mångsidig svensk författare, advokat och före detta friidrottare, född den 19 september 1968 i Täby. Efter att ha tagit sin juris kandidat-examen vid Uppsala universitet år 1994 arbetade Rambe som internationell bolagsjurist på företag som Pharmacia och Amersham Biosciences i fem år.
Författare till ljudböcker
Här hittar du ljudböcker inspelade av författare själva eller av professionella uppläsare. Att lyssna på en författares egna röst som förmedlar deras ord är en unik upplevelse som ger en djupare förståelse för deras verk. Här kan du hitta allt från självbiografier och memoarer till romaner och poesi, alla författade och upplästa av författaren själv. Lyssna på ljudböcker från kända författare . Utforska vår samling av författare ljudböcker och upplev en annan dimension av deras verk.
Men vad tycker egentligen författare om ljudböcker?
Svaret varierar från författare till författare, men generellt sett är de positiva till formatet.
En av de mest framträdande författarna som har uttalat sig positivt om ljudböcker är Stephen King. Han har sagt att ljudböcker är en viktig del av hans skapande process och att han själv lyssnar på ljudböcker när han arbetar. Han har till och med sagt att ljudböcker kan vara bättre än vanliga böcker eftersom de ger läsaren en upplevelse som liknar en film.
Naturligtvis finns det också författare som inte gillar ljudböcker. En del kritik går ut på att ljudböcker kan påverka läsförståelsen negativt och att de tar bort en del av läsupplevelsen. Det är också ett vanligt argument att det är svårt att lyssna på en ljudbok och göra något annat samtidigt, som att arbeta eller köra bil.
Sammanfattningsvis är de flesta författare positiva till ljudböcker och ser det som en viktig del av bokbranschen. Ljudböcker kan ge läsaren en annan upplevelse och möjlighet att uppleva en bok på ett annat sätt. Det är också ett bra alternativ för människor som har svårt att läsa vanliga böcker av olika anledningar. Även om det finns författare som inte gillar ljudböcker så är det tydligt att formatet kommer fortsätta vara en viktig del av bokbranschen och läskulturen i framtiden.