Lars Rambe

Lars Rambe är en mångsidig svensk författare, advokat och före detta friidrottare, född den 19 september 1968 i Täby. Efter att ha tagit sin juris kandidat-examen vid Uppsala universitet år 1994 arbetade Rambe som internationell bolagsjurist på företag som Pharmacia och Amersham Biosciences i fem år.

lars rambe ljudböcker

Lars Rambe ljudböcker

Om Lars Rambe

Lars Rambe är en mångsidig svensk författare, advokat och före detta friidrottare, född den 19 september 1968 i Täby. Efter att ha tagit sin juris kandidat-examen vid Uppsala universitet år 1994 arbetade Rambe som internationell bolagsjurist på företag som Pharmacia och Amersham Biosciences i fem år. År 1999 grundade han Sveriges första juridiska nischbyrå för bioteknik- och läkemedelsindustrin, en verksamhet som såldes till Advokatfirman Delphi & Co år 2003, där Rambe blev delägare. Efter att ha arbetat på Delphi & Co i två år återvände Rambe år 2005 till sin egen advokatverksamhet.

Som författare debuterade Lars Rambe med sin första roman, Spåren på bryggan, år 2007. Boken gavs ut på hans egna förlag, Kura skymning. Spåren på bryggan och dess uppföljare, Skuggans spel Kalla kulor förlag, är spännande deckare som utspelar sig i Strängnäs och Mariefred. Huvudpersonen är en journalist som flyttar från Stockholm till Strängnäs och börjar arbeta på den lokala tidningen. Livet på redaktionen blir långt ifrån så lugnt som han hade hoppats på. Lars Rambe representeras av författaragenturen Grand Agency och hans böcker har sålts till flera länder.

Innan Lars Rambe blev författare och advokat var han också en framgångsrik friidrottare. Han tävlade för Hässelby SK och Tureberg IF och var en del av laget som vann lag-SM 1990. År 1991 vann han bronsmedalj på 4×400 m på Stafett-SM och var finalist på Junior-SM på 400 m 1988. Lars Rambe är en mångsidig person som har lyckats inom flera olika områden i livet. Många av lars böcker finns även som ljudböcker.

Källa Wikipedia