Box ljudbok Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Uppläsare: Eva Röse

Typ: Ljudbok, E-bok

Katagori: Spänning, Deckare

Box ljudbok – Camilla Läckberg & Henrik Fexeus
Lyssna på en kort recension av boken

Lyssna på en kort recension av Box ljudbok Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Fler ljudböcker av Camilla Läckberg

Ljudbokens Box handling

Box är den första delen i serien om Vincent & Mina. I denna deckardebut får vi stifta bekantskap med polisinspektör Mina Dabiri på Stockholmspolisen som tillsammans med Vincent Walder, mentalist och expert på kroppsspråk och magi, ska ta reda på vad som hänt med den kvinna som hittats död i en låda genomborrad av svärd. Rör det sig om ett urspårat trolleritrick eller ett extremt mord? Snart lyckas de hitta kopplingar till ett tidigare fall och jakten på en seriemördare tar fart. Kan de stoppa den hänsynslösa seriemördaren innan offren blir fler? Mina och Vincents jakt blir ännu svårare då deras kantiga personligheter ställer till det för dem. Båda bär dessutom på mörka hemligheter som tycks ha en koppling till vad som sker. Jakten på seriemördaren tar en ny vändning och duon behöver nu ligga steget före mördaren för att kunna sätta ett stopp för dennes framfart. I slutet på boken finns även ett exklusivt samtal mellan författarna där de berättar mer om sitt arbete med boken och hur man löser deckarpusslet.

Tankar kring ljudboken Box

De två tidigare kända författarna Camilla Läckberg och Henrik Fexeus har slagit sina pennor ihop och skapat en ny nagelbitande serie som inte går att slita sig ifrån. Boken sticker ut från andra deckare då Vincent inte är polis, utan mentalist och expert på magi och kroppsspråk. Han tar fram en gärningsmannaprofil som kan hjälpa dem lista ut vem de har att göra med. Då Vincent är sakkunnig inom detta nischade område får man som lyssnare ta del av ett annat perspektiv i polisarbetet som annars är ganska homogent inom deckargenren. Henrik Fexeus, som själv arbetar som mentalist och håller på med psykologiska experiment, har gedigen kunskap inom området och tillför därför ett nytt och intressant spår inom denna genre. Ljudboken håller genomgående hög kvalitet och det annorlunda temat gör lyssnarupplevelsen klart njutbar. Den är välskriven, spännande och oförutsägbar. Tre viktiga ingredienser i en deckare. De båda lite udda huvudkaraktärerna är lätta att knyta an till och man vill fortsätta följa denna oväntade duo och lära känna dem mer på djupet. Då mordet i denna bok har en koppling till de båda huvudkaraktärerna blir det extra spännande och man får se till att inte bita allt för mycket på naglarna medan man lyssnar. Boken pendlar även mellan dåtid och nutid vilket ger mysteriet än mer djup. Den nya deckarduon Camilla Läckberg och Henrik Fexeus har skapat en nervkittlande och annorlunda bladvändare som fångar lyssnaren från start. Box är en debut som inger hopp om kommande böcker i serien. Har du tidigare läst och älskat Camilla Läckbergs deckare kommer du inte kunna slita dig från denna heller. Den påminner även mycket om Lars Keplers böcker och passar både trogna fans som nya till genren. Eva Röse som är inläsare till boken gör ett fenomenalt jobb och presenterar berättelsen med stor inlevelse och djup.

Kokain ljudbok Pascal Engman

Kokain ljudbok av Pascal Engman 4.5 15h 32min 427 sidor Författare:Pascal Engman Uppläsare: Stefan Sauk Typ: Ljudbok, E-bok Katagori: Spänning, Triller, Deckar  Förlag: Bokmark förlag

Läs mer »