Skyddsängeln ljudbok av Sofie Sarenbrant

Författare: Sofie Sarenbrant

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Typ: Ljudbok, E-bok

Katagori: Spänning, Triller, Deckar 

Lyssna på en kort recension av boken

Lyssna på en kort recension av Skyddsängeln – Sofie Sarenbrant

Ljudbokens handling "Skyddsängeln":

Skyddsängeln ljudbok av Sofie Sarenbrant är del 9 i serien om Emma Sköld. Våren har kommit till Nacka och körsbärsträden står i full blom. Det vankas påsk men Emma Sköld, kriminalinspektör på Nackapolisen, känner inte för att fira då det nu gått sju månader sedan en nära kollega spårlöst försvann i samband med en rättegång. Vilka hemligheter döljer han och vart har han tagit vägen? Emma kan inte bara sitta och vänta på att något ska ske, utan hon är fast besluten att hitta honom, död eller levande. Samtidigt som polisen lyckas hitta det vittne som sist såg kollegan i livet får Emma ett oförklarligt mord på bordet. Det är en äldre man som hittats död på ett övergivet mentalsjukhus. När hans identitet blir känd blir Emma besatt av att lösa fallet. Precis som tidigare böcker i denna serie präglas Skyddsängeln av aktuella samhällsproblem. Ämnen som ensamhet, missbruk och konsekvenserna av psykiatrireformen för 25 år sedan utforskas. Är personen som övervakar dig den du borde frukta alla mest, eller är det i själva verket din räddande ängel?

Skyddsängeln ljudbok recension

Skyddsängeln är en underhållande och spännande ljubok som skildrar tragiska livsöden. Sofie Sarenbrant väljer att ta upp viktiga ämnen och fokuset i denna boken hamnar på den gamla psykiatrireformen som tyvärr fortfarande har sina spår kvar i dagens psykiatri. Även missbruk och ensamhet sätter en mörk prägel på tillvaron hos de karaktärer vi möter i denna berättelse.

Det får en som lyssnare att tänka till lite extra och kanske till och med känna igen sig i dem. Jämfört med hennes tidigare böcker är denna nionde boken, Skyddsängeln, mer mörk och som läsare blir man berörd. Man får följa Emma i jakten på sin försvunna kollega samtidigt som hon ska lösa mordet på den äldre mannen som hittats död på ett övergivet mentalsjukhus. De både historierna gör Skyddsängeln till en riktig bladvändare och det känns nästan som att man ser på en film man inte vill pausa.

Samtidigt som man får följa med i jakten på mördaren finns det ett sidospår som löper genom hela seriens gång och det är Emmas privatliv som i denna bok innefattar gamla minnen och försvunna personer. Detta gör att man lär känna Emma bättre och därav också skapar en starkare relation till henne. De andra karaktärerna i boken är även dem skickligt skapade. Skyddsängeln är en välskriven bok med detaljerad handling och målande miljöbeskrivning. Man märker att Sofie Sarenbrant har lagt ner tid på sin research. Hon inkluderar allt en bra deckare ska ha: spänning, oförutsägbarhet och twister. Suspens växlas med polisernas trassliga privatliv.

Ljudboken avslutas med en cliffhanger som får lyssnaren att längta efter mer. Boken kan läsas fristående men rekommenderas att läsas i den ordning serien är uppbyggd på.

Lämna ett svar