Ljudböcker kan gynna eleverna i och utanför klassrummet

Skolan bör ge elever chansen att lyssna på Ljudböcker det är ett fantastiskt sätt att engagera elever i alla åldrar i litteratur. Oavsett om ditt barn har svårt att läsa eller är en ivrig läsare kan ljudböcker ge ett nytt och spännande sätt att uppleva böcker. Här är bara några av de många fördelar som ljudböcker kan erbjuda eleverna.

elever ljudböcker
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ljudböcker kan förbättra läsförmågan.

För elever med svårigheter kan ljudböcker ge ett välkommet andrum från pressen att läsa en bok. Genom att lyssna på en bok som läses högt kan eleverna följa med utan att behöva oroa sig för att försöka läsa ord ord. Detta kan hjälpa dem att bättre förstå berättelsen samtidigt som det bygger upp deras självförtroende som läsare. Forskning har faktiskt visat att lyssna på ljudböcker faktiskt kan förbättra läsförmågan överlag, inklusive, läsförståelse och ordförråd

Ljudböcker kan hjälpa till med koncentration och fokus.

Det är ingen hemlighet att det kan vara svårt för vissa elever att hålla fokus när de läser tyst för sig själva. Att lyssna på en ljudbok eliminerar detta problem för barn genom att ge ett engagerande sätt att följa berättelsen. Dessutom kan ljudböcker hjälpa eleverna att utveckla koncentrations- och fokuseringsförmåga som kommer att gynna dem även på andra områden i deras liv.

Ljudböcker kan användas var som helst.

En annan bra sak med ljudböcker är att de kan användas var som helst! Eleverna kan lyssna medan de gör sysslor i hemmet, när de tar en promenad eller åker runt i grannskapet, eller till och med när de somnar på kvällen. Detta gör dem till ett bekvämt och flexibelt sätt för upptagna familjer att få in läsning i sina liv

Det finns så många anledningar till varför ljudböcker är fördelaktiga för elever! Om du letar efter ett sätt att engagera ditt barn i litteratur, eller om du helt enkelt letar efter ett nytt och spännande sätt att uppleva böcker, kan du överväga att ge ljudböcker ett försök. Hela din familj kommer garanterat att njuta av dem!

Källa: lararen.se

 

Fler nyheter