Spotifys komplicerade relation med Apple

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

 Spotify har varit tvunget att vara kreativt för att kunna sälja ljudböcker på sin plattform. Företaget säger att Apple gör det svårt att sälja ljudböcker på grund av de avgifter som Apple tar ut. Spotify har därför varit tvunget att utforma en komplicerad metod för att kringgå dessa avgifter.

Spotify

Vad är problemet för Spotify?

Problemet är att Apple tar en andel på 30 % av alla intäkter som genereras via App Store. Det inkluderar intäkter från köp i appen, till exempel när någon köper en ljudbok på Spotify. Denna avgift på 30 procent kallas ”Apple-skatt” För många företag, till exempel Spotify, är denna avgift helt enkelt för hög. Därför har de tvingats bli kreativa för att kunna sälja ljudböcker på sin plattform.

Den lösning som Spotify har kommit på är att sälja ljudböcker direkt på sin webbplats. När kunderna köper en ljudbok från Spotify får de en unik kod som de sedan kan använda för att lösa in ljudboken i Spotify-appen. Genom denna lösning kan Spotify undvika att ge Apple en del av intäkterna

Slutsats
Det är ingen hemlighet att Apple och Spotify har ett komplicerat förhållande. Å ena sidan äger Apple den populära iPod-enheten som hjälpte Spotify att få fotfäste i början av sin existens. Å andra sidan har Spotify blivit ett av de mest populära alternativen till Apples egen musikströmningstjänst Apple Music. Den senaste utvecklingen visar hur konkurrenskraftiga de två företagen är. För tillfället verkar det som om Spotify har hittat ett sätt att kringgå Apples avgifter. Men bara tiden får utvisa om detta fortsätter att vara en gångbar lösning för företaget i det långa loppet.

Källa: Mcworld

Fler nyheter

Spotifys komplicerade relation med Apple