Spotify tänker satsa stort på ljudböcker och gå in i ljudboksbranschen

spotify
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Spotify tar steget in i ljudboksbranschen och planerar att investera i produktion av ljudböcker. Detta är en del av företagets pågående arbete för att utöka sitt innehållsutbud och locka fler lyssnare. Enligt Daniel Ek.

Ljudböcker är ett alltmer populärt format, och försäljningen ökar med tvåsiffriga tal varje år. Spotify ser detta somen enorm möjlighet att utveckla sin verksamhet och locka fler lyssnare.

Spotify är redan en stor aktör inom musikstreaming, och det här steget kommer att hjälpa företaget att konkurrera med andra företag som Nextory och Apple, som båda har investerat kraftigt i ljudböcker de senaste åren.

Företaget har ännu inte tillkännagivit några specifika planer för sin satsning på ljudböcker men förväntas investera tiotals miljoner dollar i verksamheten. Detta kommer att användas för att producera ljudböcker exklusivt för Spotify, som kommer att göras tillgängliga för prenumeranter. Spotifys satsning på ljudböcker är en del av en större trend i branschen, eftersom allt fler företag försöker dra nytta av den växande popularitetenav formatet.

Spotify vill göra ljudböcker till tjänstens tredje hörnsten, tillsammans med musik och podcasts. Detta är en del av företagets mål att bli den främsta plattformen för alla typer av ljudinnehåll.

Satsningen på ljudböcker är också en del av Spotifys bredare strategi för att diversifiera sin verksamhet och minska sitt beroende av musikstreaming. Företaget har investerat i podcasts och andra former av ljudinnehåll ide senaste åren, och detta är en del av denna strävan.Detta är en spännande utveckling för Spotify och kan hjälpa företaget att attrahera ännu fler lyssnare. Det ska bli intressant att se hur denna satsning kommer att gå och hur den kommer att påverka företagets verksamhet under de kommande åren.

Fler nyheter