Tryckta böcker kanske är på väg ut, men ljudböcker är här för att stanna.

ljudböcker är här för att stanna
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Det finns några skäl till denna tillväxt. För det första är ljudböcker ett utmärkt sätt att göra flera saker samtidigt. Du kan lyssna medan du kör bil, tränar eller lagar mat. De är också ett utmärkt sätt att ta sig igenom en bok som du kanske inte hinner läsa på traditionellt sätt.

Fler fördelar med ljudböcker jämfört med traditionella tryckta böcker är att man kan lyssna på ljudböcker i tre gånger högre hastighet? Detta är ett bra sätt att ta sig igenom en ljudbok snabbare. Denna funktion har gjort ljudböckers popularitet ökat markant då dom flesta inte har den tid det tar att lyssna igenom en hel ljudbok på normal hastighet.

En annan anledning till boomen är att det nu finns fler ljudböcker än någonsin tidigare. Du kan hitta dem på bibliotek och på nätet. Och det finns naturligtvis många olika sätt att lyssna på dem, till exempel på din telefon, dator eller surfplatta.

Bokbranschen förändras snabbare än någonsin tidigare, och år 2022 kommer den att vara mycket annorlunda. Här är tre sätt på vilka branschen kommer att ha förändrats:

  • Ljudböcker kommer att vara normen
  • Branschen kommer att domineras av stora förlag
  • Självpublicering kommer att bli populärare än någonsin

Ljudböcker är redan på frammarsch, och 2022 kommer de att vara normen. Många anser faktiskt att ljudböcker är en mer uppslukande upplevelse än traditionella böcker. Detta beror på att du kan lyssna på dem medan du gör andra saker, vilket innebär att du kan få ut mer av dem.

Det finns fördelar och nackdelar med både tryckta böcker och ljudböcker.

Tryckta böcker är påtagliga och många människor tycker om känslan av att ha en bok i handen. De kan också föras vidare från generation till generation, vilket ger en känsla av historia och kontinuitet. Digitala böcker är å andra sidan lättare att förvara och tar mindre plats. De kan också nås var som helst med internetuppkoppling.

Vissa hävdar att tryckta böcker är mer estetiskt tilltalande, medan andra menar att digitala ljudböcker är lättare att läsa. I slutändan handlar det om personliga preferenser. Vissa människor föredrar känslan av en bok i handen, medan andra tycker att  lyssna på digitala böcker är mer bekvämt. Det är viktigt att komma ihåg att båda alla medier har sina för- och nackdelar, och det är upp till individen att avgöra vilket medium han eller hon föredrar.